Geplaatst op

Zomerthema: Heilige Oorlog

We leven in een tijd van oorlogen. Speciaal voor de zomerperiode is er daarom Bijbelmateriaal gemaakt bij het boek ‘De Heilige Oorlog‘ van Bunyan. Om de blik van kinderen te richten op de strijd om hun hart en leven. Je vindt een leeswijzer met verwerking en kleurplaten. Eerdere zomerthema’s waren Bunyans Christenreis, de brede en smalle weg , Israël en Paulus’ zendingsreizen.

Geplaatst op

Biddag 2024

In veel kerken zal op Biddag gepreekt worden uit Psalm 23 over ‘bidden is vertrouwen’. Dit is het thema van de HGJB, waar ook veel predikanten uit andere kerkverbanden bij aansluiten omdat dit thema op scholen wordt voorbereid. Voor gezin, school en kerk is er Bijbelmateriaal bij Psalm 23 gemaakt voor jonge kinderen (2-6 jaar) en voor oudere kinderen (7-14 jaar). Je kunt het gebruiken om de Biddagpreek voor te bereiden of te verwerken.

Geplaatst op

Lijdenstijdpakket: Bij het kruis

Pasen valt vroeg dit jaar. D.V. 11 februari is de eerste Lijdenszondag. Er is voor de Lijdensweken en het Paasfeest een nieuw lijdenstijdpakket gemaakt dat je hier kunt downloaden (2-8 jaar). Je vindt alles wat je nodig hebt: Bijbelrooster met vragen om te gebruiken, Bijbeltekst om te leren, Bijbellied en Psalmvers om te zingen, Bijbelse kijktafel en andere Bijbelse verwerking om mee bezig te zijn.

Geplaatst op

Dankdag 2023: Waar kijk je naar?

Het thema voor Dankdag is dit jaar ‘Waar kijk je naar?’ vanuit de Bijbelse geschiedenis van de vermenigvuldiging van vijf broden en twee visjes (Johannes 6:1-15). Er is voor oudere kinderen (6-14 jaar) een gezinsmoment en objectles gemaakt (met achtergrondinformatie voor predikanten en leerkrachten en met verwerking voor kinderen). Voor jongere kinderen (2-5 jaar) is er ook Bijbelmateriaal bij dit thema gemaakt. Heel geschikt ter voorbereiding op de Dankdagpreek!

Geplaatst op

Kinderboekenweek (4-14 okt)

Op verzoek van een basisschool is er Bijbelmateriaal gemaakt om te gebruiken in de Kinderboekenweek. Rond het thema ‘Bij mij thuis… is een Bijbel’ vind je verschillende gezinsmomenten (voor thuis) en objectlessen (voor school en kerkelijk jeugdwerk). Ook zijn er een Bijbelrooster, een leeschallenge en meer verwerkingssuggesties. Je vindt dit materiaal bij het thema Kinderboekenweek.

Geplaatst op

Bijbelgedeelten op melodie

Een melodie geeft je veel houvast bij het leren van een Bijbelgedeelte. Om niet alleen losse Bijbelteksten maar ook samenhangende Bijbelgedeelten te memoriseren is een nieuw initiatief gestart: Bijbelgedeelten op melodie. Je vindt de muzieknotatie van deze Bijbelgedeelten in de categorie Bijbelteksten van deze website. Een geluidsbestand om de melodie te oefenen en te leren vind je op www.youtube.com/@bijbelsopvoeden. Er is een appgroep die wekelijks Bijbelgedeelten op melodie met elkaar leert. Wil je daarin meedoen? Stuur dan een appje naar 06-83345417.