Geplaatst op

Adventsweken

Vanuit voorgaande jaren staat er al heel wat materiaal voor de Adventsweken op deze website. Het nieuwe materiaal richt zich op kinderen van 3-8 jaar (met verdieping voor kinderen van 8-10 jaar): een adventskalender die bestaat uit puzzelstukjes die aansluiten bij een te lezen Bijbelgedeelte en waarmee je vier puzzels maakt, voor elke Adventsweek één: schepping – zondeval – de Heere Jezus beloofd – de Heere Jezus gekomen. Voor een overzicht van het nieuwe materiaal, zie de laatste nieuwsbrief.

Geplaatst op

Week van het Leven

Om met kinderen (thuis, op school of in het kerkelijke jeugdwerk) bij de Week van het Leven (D.V. 8 t/m 14 november) stil te staan, is er Bijbelmateriaal geplaatst (Bijbelrooster, Bijbelmoment, Bijbelse kijktafel, Bijbelteksten om te leren en te kleuren en kleurkaarten). Je kunt dit vinden via de producttag ‘Week van het Leven’. Na de Week van het Leven staat dit materiaal onder de producttag ‘Zwangerschap en geboorte’.

Geplaatst op

Update website

Hoe meer materiaal er op de website werd gezet, hoe moeilijker het soms te vinden was. Daar is nu verandering in gekomen. De website heeft een update gehad en ziet er -voor vaste bezoekers- iets anders uit dan je gewend was. Zo is bijvoorbeeld het aantal categorieeën vermeerderd, waardoor het materiaal beter vindbaar is. Ook past er meer op een pagina, waardoor er beter overzicht is. Hier en daar moeten nog wat puntjes op de i, maar wij vinden de aanpassingen een verbetering. Heb je tips? Of kun je ondanks deze aanpassingen toch nog iets niet vinden? Laat het weten!

Geplaatst op

Kinderboekenweek

Het is (bijna) Kinderboekenweek. BijbelsOpvoeden besteedt daar aandacht aan met materiaal rond het belangrijkste Boek: de Bijbel. Je vindt via de tag ‘Bijbel(lezen)’ onder meer een Bijbelrooster, gezinsmomenten, een Bijbellegger met Bijbelleestips voor kinderen en een artikel met tips voor ouders om kinderen in het gezin aan het lezen te houden.

Geplaatst op

Hoor het Woord Groep 1/2

Maakt de basisschool gebruik van de methode ‘Hoor het Woord’? Daarbij hoort een rooster met te leren Psalmversjes en Bijbelteksten. Op verzoek van een school zijn voor groep 1/2 al deze Psalmversjes voorzien van een Psalmkaart met uitleg en alle Bijbelteksten uitgewerkt in pictogrammen ter ondersteuning van het leren. Zit je kind in een andere groep of gebruikt de school een ander rooster? Vraag gerust een Psalmversje of Bijbeltekst aan om uit te werken!

Geplaatst op

Afronding schooljaar

Nu het schooljaar zijn einde nadert, is het materiaal voor het afronden van het schooljaar aangevuld. Je vindt via de tag ‘afronding basisschool(jaar)’ een nieuw Bijbelrooster rond het afscheid van meester Paulus en leerling Timótheüs, een Bijbeltekst om (op school of thuis) te leren, een bedankkaart voor de juf of meester en een bladwijzer voor kinderen.

Geplaatst op

Kleurplaten bij de preek

Nu er veel thuis wordt geluisterd, is het voor kinderen fijn om een kleurplaat bij de preek te hebben waarop ze zich kunnen concentreren. In de categorie ‘Bijbelteksten en Psalmversjes’ vind je kleurplaten bij Bijbelteksten en Psalmversjes. Deze kleurplaten worden steeds aangevuld om bij zoveel mogelijk Bijbelgedeelten een kleurplaat voor kinderen te hebben. Ben of ken je iemand die kleurplaten bij Bijbelteksten kan maken? Neem dan contact op via het contactformulier.

Geplaatst op

Coronaweken nieuwe fase

Nu de coronaweken in een nieuwe fase zijn gekomen en de scholen weer deels open gaan, wordt er niet meer elke dag een Bijbelmoment geplaatst. Je vindt de komende tijd D.V. elke week een thema met op maandag een Bijbelrooster, op dinsdag een Bijbeltekst en op donderdag een Bijbelwerkje. Je vindt ze via de tag ‘ziekte-corona’.