Geplaatst op

Catechismus compleet

Je vindt nu bij elke Zondag uit de Heidelbergse Catechismus een gezinsmoment (voor thuis) of objectles (voor school of catechisatie). Hierin vind je een binnenkomer met een voorbeeld om kinderen de betekenis uit te leggen, gespreksvragen om over de inhoud van de catechismustekst in gesprek te gaan en verwerkingssuggesties om deze inhoud dicht aan het hart van kinderen te leggen en onder Gods zegen te laten beklijven. Je kunt deze gezinsmomenten/objectlessen vinden in de product-categorie ‘Catechismus‘.

Geplaatst op

Karakter- en Persoonsvorming

Er is een nieuwe product-tag toegevoegd: karakter- en persoonsvorming. Speciaal voor het nieuwe schooljaar (maar ook op andere momenten is dit materiaal natuurlijk te gebruiken) is er een nieuwe serie gemaakt rond karaktervorming. Je vindt Bijbelmateriaal over karaktereigenschappen (2-10 jaar) en over eigenschappen die oudere kinderen leren om leiding te geven aan zichzelf (8-18 jaar).

Geplaatst op

Nieuwe Psalmkaarten

Met het oog op het nieuwe schooljaar zijn er heel veel nieuwe Psalmkaarten aan de website toegevoegd. Is er geen Psalmkaart van het Psalmversje dat je je kind(eren) wilt leren? Dan kun je deze altijd aanvragen door een mailtje te sturen naar info@bijbelsopvoeden.nl .

Geplaatst op

Belijdenis doen

Er is materiaal aan de website toegevoegd om met kinderen in gesprek te gaan over de betekenis van het doen van belijdenis, waaronder een gezinsmoment, een Bijbelse kijktafel en een kleurkaart om te versturen naar degenen die belijdenis doen. Je vindt het via de product-tag ‘kerk’.

Geplaatst op

Welkom bij de boer

Op D.V. 21 en 28 mei organiseert het RD een ‘Tour de boer’. Op D.V. 27 mei en 6 juni zijn er de CampinaBoerderijdagen. Om een bezoek aan de boer(derij) te verdiepen en verrijken is Bijbelmateriaal gemaakt om daarbij te gebruiken, zoals een Bijbelrooster, gezinsmoment (thuis) of objectles (school), kleurplaten en Bijbelteksten om te leren. Je kunt ze vinden door ‘landleven’ in de zoekfunctie in te voeren.

Geplaatst op

Van Pasen naar Pinksteren

Het materiaal voor de vijftig dagen van Pasen naar Pinksteren is uitgebreid. Er is een serie gemaakt over de rode draad die loopt van deze feesten in het Oude Testament naar het Nieuwe Testament. Je vindt een compleet pakket: Bijbelrooster met weekkaarten om mee te tellen, Bijbellied om te zingen/leren, bijpassende Bijbelteksten, Bijbelse verwerking en gezinsmomenten/objectlessen om te verdiepen.

Geplaatst op

Oorlog

Er is nieuw Bijbelmateriaal gemaakt om met kinderen in gesprek te gaan over oorlog: de HEERE regeert. De product-tag ‘bevrijdingsdag’ is aangevuld met dit materiaal en heet nu ‘oorlog en bevrijding’. Je kunt het nieuwe Bijbelmateriaal daar vinden.

Geplaatst op

Biddag 2022

Op Biddag zal in veel kerken over Daniël gepreekt worden. De product-tag ‘bidden en biddag’ is aangevuld met allerlei materiaal dat je hierbij in het gezin, de kerk en op school kunt gebruiken: een Bijbelrooster, Bijbelonderwijs voor jonge kinderen, Gezinsmoment/Objectles voor oudere kinderen, kleurplaten en ander knutselmateriaal, Bijbelteksten om te leren en dergelijke…