Bezoek onze website

Lijdensweken

Pasen valt vroeg dit jaar. D.V. zondag 11 februari is de eerste Lijdenszondag en beginnen de Lijdensweken. Weet je al welk Bijbelmateriaal je in deze weken wilt gaan gebruiken? Op het Whatsapp-kanaal van Bijbels Opvoeden zette ik wat boeken en pakketten op een rij (zie hieronder). In deze nieuwsbrief laat ik je zien welk Bijbelmateriaal Bijbels Opvoeden voor de Lijdensweken gemaakt heeft. En natuurlijk lopen we ook ander nieuws even langs in 'uitwisselen'. Want: heb je al gezien dat het tabernakelkwartet weer verkrijgbaar is?
divider

Op weg naar het kruis

1. Na de serie 'Rond de kribbe' (Adventsweken en Kerstfeest) heeft Jannine nu voor jonge kinderen (2-8 jaar) Bijbelmateriaal gemaakt voor de Lijdensweken en het Paasfeest: Bij het kruis. Het is een compleet 'pakket' met bij elke week genoeg materiaal om uit te kiezen: een Bijbelrooster met gespreksvragen, Bijbeltekst om te leren, Bijbellied en Psalmvers om te zingen, Bijbelse kijktafel om te maken en ander verwerkingsmateriaal.
2. Het boek Wijzer op weg naar het Paasfeest (4-14 jaar) is weer beschikbaar: niet via de boekhandel, maar alleen online. Je kunt het hier bestellen. Bestel op tijd, want levertijd duurt een week!
3. Voor jongeren en (jong)volwassenen kun je in de Lijdensweken het dagboek Bij het kruis gebruiken. Dit boek is wel via de boekhandel verkrijgbaar, maar de voorraad is beperkt.
4. Vorig jaar hebben Claudia Weststrate en ik het Lijdenstijdpakket Via Dolorosa ontwikkeld, wat we dit jaar opnieuw ter beschikking stellen (6-16 jaar). Er zijn twee vormen: met kaarten (pakket kost 15 euro en is verkrijgbaar via www.artbyclaudia.nl) of zonder kaarten (pakket is te downloaden vanaf www.bijbelsopvoeden.nl).
5. In voorgaande jaren is er al heel veel Bijbelmateriaal voor de Lijdensweken ontwikkeld voor allerlei leeftijden. Kijk maar eens rustig rond op de themapagina 'Lijdensweken'.
6. Wil je weten welke boeken of pakketten er van derden beschikbaar zijn voor de Lijdensweken? Kijk dan op het Whatsappkanaal van BijbelsOpvoeden (klik eerst op deze link en dan op 'volgen') waar een overzicht wordt gegeven.

Bijbelspel: kwartet tabernakel

Er is al heel vaak om gevraagd, maar eindelijk is het zo ver: het kwartet over de tabernakel is er weer! Dat hier erg naar uitgezien werd, blijkt wel uit de bestellingen na de mededeling op Instagram en het WhatsAppkanaal: er werden in twee weken tijd 70 (!) kwartetten besteld (10 euro excl. portokosten). Hoog tijd om ook de lezers van de nieuwsbrief de gelegenheid te bieden om dit kwartet te bestellen. Dat kan door alle gevraagde gegevens in te vullen op dit bestelformulier.
Ik heb de smaak te pakken ;-). Heb je nog een spel van BijbelsOpvoeden dat je graag gedrukt wilt zien? Of andere kaartjes? Laat het gerust weten!
divider

Uitwisselen

1. Jacqueline maakte de Goede-Morgen-Momentjes voor de maand februari: een Bijbelrooster bij het wakker worden. Dit rooster start op D.V. aanstaande zondag 4 februari en heeft als thema: op weg naar Jeruzalem - Lijdenstijd vanuit het Lukasevangelie. Je kunt het hier downloaden.

2. Er zijn de achterliggende weken veel nieuwe Psalmkaarten aangevraagd en op de website gezet!

3. Op Instagram startte een initiatief om in 2024 D.V. wekelijks een Bijbeltekst in HSV te memoriseren. Iemand vroeg of ik een vergelijkbaar project wilde starten met Bijbelteksten in SV. Je kunt het op Instagram vinden via @52bijbeltekstenmemoriseren_sv . Voor mensen die geen Instagram hebben, is er een Whatsapp-kanaal waar de Bijbelteksten worden gedeeld. Heb je ook geen Whatsapp? Dan vind je op de website in de balk actueel wat de Bijbeltekst van de week is en waar je hulpmiddelen bij het leren kunt vinden. Van harte welkom om alsnog aan te haken! Het is zo waardevol om Bijbelteksten te memoriseren!

4. Op het Whatsapp-kanaal van BijbelsOpvoeden worden wekelijks berichten gedeeld om de perioden tussen de nieuwsbrieven te overbruggen. Ik noemde het al. Door op deze link te klikken, kun je zien wat dit kanaal inhoudt en hoe het eruit ziet. Klik vervolgens op 'volg' als je op de hoogte gehouden wilt worden.

5. De volgende nieuwsbrief verschijnt D.V. over 2-3 weken en geeft onder meer Bijbelmateriaal voor Biddag. In veel kerken zal op Biddag uit Psalm 23 worden gepreekt (en dus zal op veel scholen de Biddagpreek worden voorbereid met Psalm 23). Er wordt Bijbelmateriaal voor gezin, school en kerk gemaakt om Psalm 23 met kinderen te bespreken en verwerken.

  divider

  Tenslotte

  Waar gaat het om in de Lijdensweken?
  Dat leert het refrein in Leviticus:
  'En hij zal zijn hand op het hoofd van het offerdier leggen'.
  Dat betekent voor de tijd van het Nieuwe Testament en nu:
  ''k Zal mijn hand op Jezus leggen: amen op Zijn offer zeggen'.
  (bron citaat onbekend)

    divider

    Bezoek ons op de website of op Instagram

    website instagram 
    Email Marketing Powered by MailPoet