Bezoek onze website

Liefde voor Israël

'Hoe draag je liefde voor Israël over aan een nieuwe generatie?' kopte het Reformatorisch Dagblad vorige maand. Eén van de antwoorden was: 'Betrokkenheid op Israël begint in het gezin!' Dit was de aanleiding voor BijbelsOpvoeden om Israël te maken tot zomerthema. De HEERE zal grote dingen doen aan Zijn volk en in Zijn land! In deze nieuwsbrief lees je welk Bijbelmateriaal rond dit thema gemaakt is om in de zomerweken mee bezig te zijn. Met jonge kinderen kun je hierbij aansluiten door over Esther en haar volk te werken.
Je kunt ook verder met de serie karaktervorming. Speciaal voor de vakantietijd is gekozen voor het thema: tevreden. Verder vind je in deze nieuwsbrief mooi nieuws: over medewerkers, de website en nieuwe initiatieven. Samen Bijbelgedeelten op melodie leren bijvoorbeeld: doe je mee? En heb je de nieuwe huisstijl en het nieuwe YouTube-kanaal al ontdekt? En nu ik toch bezig ben: ken je de BijbelsOpvoeden-telefoon inmiddels? Vorige week is informatie gedeeld over hoe je de rust kunt bewaren in de laatste schoolweken. Als je dit ook wilt ontvangen, stuur dan een appje naar 06-83345417.
divider

Israël (5-15 jaar)

Veel gezinnen hebben de goede gewoonte om in de zomervakantie rond een Bijbelthema bezig te zijn. BijbelsOpvoeden voorziet al een aantal jaren in een thema. Na de zomerthema's Paulus' zendingsreizen (2020), Bunyans Christenreis (2021) en De brede en smalle weg (2022) is dit jaar gekozen voor Israël. Ook scholen kunnen dit materiaal gebruiken. Je vindt een Bijbelrooster met gespreksvragen en doe-opdrachten en een uitgebreid gezinsmoment/objectles met uittips en verwerkingsmateriaal voor verschillende leeftijden.

Esther en haar volk (1-6 jaar)

Wil je met peuters en kleuters aansluiten bij het thema Israël, dan vind je daarvoor Bijbelonderwijs over Esther en haar volk: Bijbelrooster, Bijbelboekje, Bijbeltekst om te leren, Psalmvers en Bijbellied om te zingen, Bijbelse kijktafel en Bijbelse verwerking.

Karaktervorming: tevreden

Het nieuwe thema in de serie karaktervorming sluit aan bij de vakantieweken: tevreden. Je vindt zoals gebruikelijk: een Bijbelrooster voor tien dagen, een gezinsmoment (voor thuis) of objectles (voor school en kerkelijk jeugdwerk), een Bijbelse kijktafel en Bijbelteksten om te leren en te kleuren.

Bijbelspel: quiz

Speciaal voor de zomervakantie is een nieuw Bijbelspel gemaakt: een Bijbelquiz. Heel geschikt voor op de achterbank van de auto. En: je kunt voor elkaar nieuwe vraagkaarten maken.
divider

Uitwisselen

1. Jacqueline maakte voor de maanden juli en augustus de nieuwe Goede-Morgen-Momentjes: een Bijbelrooster bij het wakker worden (8-15 jaar). De zomervakantie is een heel geschikt moment om kinderen te leren om de dag te beginnen met Bijbellezen en bidden. Als de schoolweken weer zullen beginnen en het ochtendritueel meer onder tijdsdruk staat, zit deze structuur erin. Dit Bijbelrooster start aanstaande zondag en heeft als thema: kleuren in de Bijbel.

2. Vorige maand informeerde ik je al over een muzikale moeder die haar kinderen Bijbelgedeelten (SV) laat leren door ze op melodie te zetten. Omdat velen daar belangstelling voor hebben, is BijbelsOpvoeden een YouTube-kanaal gestart waar je de melodie bij de Bijbelgedeelten kunt beluisteren. De muzieknotatie zelf staat op de website. Inmiddels kun je de volgende Bijbelgedeelten vinden: Johannes 1:1-18, Psalm 100, Psalm 43 en Psalm 121 (mooi om in deze weken te leren!). Op de planning staan Efeze 2 en 1 Petrus 1:3-9. Kun je wel wat stimulans gebruiken bij het leren? Er is een WhatsAppgroep Bijbelteksten leren gestart, waarbij je je aan kunt sluiten. Elke week wordt een gedeelte geleerd en elke dag krijg je een vers toegestuurd. Je kunt je aanmelden door een appje te sturen naar 06-83345417.

3. Na de zomervakantie zullen er weer WhatsAppleesgroepen rond een opvoedingsboek starten. Er is gekozen voor themagroepen. Je leest hier meer erover: tot D.V. 1 september kun je je hiervoor aanmelden.

4. Tenslotte voor juffen en meesters van (zondags)school of vakantiebijbelweek:
 • De achterliggende weken is hard gewerkt om bij de Bijbelteksten van de zondagsschoolroosters voor het nieuwe seizoen weer leerondersteuning te maken. Het rooster voor de onderbouw staat inmiddels op de website. De komende weken zal verder aan het rooster voor de middenbouw gewerkt worden.
 • Ben je leerkracht en merk je dat niet bij alle Psalmversjes van het Psalmenrooster voor het nieuwe schooljaar een Psalmkaart is? Je kunt ontbrekende Psalmversjes aanvragen door een mail te sturen naar info@bijbelsopvoeden.nl .
 • Ben je betrokken bij een kinderbijbelclub of vakantiebijbelweek? Ook voor deze doelgroep is het mogelijk om leerondersteuning bij Bijbelteksten aan te vragen. We willen ook meedenken met een passende Bijbelse verwerking bij het thema. Aanvragen zijn welkom op bovenstaand mailadres.
5. En dan als laatste de website: de zoekfunctie is verbeterd. Je kunt Bijbelmateriaal zoeken op thema en op soort en ook kiezen of je het 'op nieuwste' of 'op volgorde' (handig bij Psalmversjes, Bijbelteksten en Catechismus) wilt laten verschijnen. Er zijn wisselingen bij medewerkers van BijbelsOpvoeden. We willen Jannemarie hartelijk bedanken voor haar geweldige inzet in de achterliggende tijd en heten Jolina en Karin van harte welkom! De volgende nieuwsbrief verschijnt D.V. aan het begin van het nieuwe schooljaar!
divider

Tenslotte

Rust ligt niet zozeer in dingen doen of laten...
Rust komt niet van buitenaf, maar van binnenuit.
De ware rust komt van boven: bij God vandaan!
Wie die rust mag ervaren in de tijd,
ervaart iets van de hemelse heerlijkheid!
Van harte goede vakantieweken toegewenst!

   divider

   Bezoek ons op de website of op Instagram

   website instagram 
   Email Marketing Powered by MailPoet