Bezoek onze website

Het werk van de Geest

Wat leven we in een rijke tijd: de tijd waarin de Heilige Geest is uitgestort en door genade in mensen op aarde werkt - in ouderen en in jongeren! 'Ik zal Mijn Geest op uw zaad [nageslacht] gieten en Mijn zegen op uw nakomelingen' (Jesaja 44). 'Daarom is er verwachting voor uw nakomelingen' (Jeremia 31). Misschien zie je het tegendeel. Let niet op jezelf, je kinderen of de omstandigheden, maar kijk omhoog: verwacht het in opvoeding en onderwijs van de God van het verbond!
In deze nieuwsbrief vind je Bijbelmateriaal voor het Pinksterfeest en voor de weken daarna. Er is ook een nieuw thema voor peuters en kleuters en een nieuw thema in de serie 'karaktervorming' waarmee je aan de slag kunt.
In 'uitwisselen' vind je onder andere de prijswinnaars van de gezinschallenge en informatie over vernieuwing van de website. En: er is een vacature voor een vrijwilliger bij BijbelsOpvoeden! Iets voor jou?
divider

Pinksterfeest

'Via Victoria' - het Bijbelrooster met verwerking voor de vijftig dagen van Pasen naar Pinksteren - loopt nog een week na het Pinksterfeest door. Gebruik je dit rooster niet dan kun je via het thema 'Pinksterfeest' Bijbelmateriaal voor de Pinksterdagen vinden. Bedenk of je wilt stilstaan bij het Bijbelse beeld van de Heilige Geest als wind, als water of als vuur. Je kunt ook voor de invalshoek Pinksterfeest = zendingsfeest kiezen of lijnen trekken vanuit het Wekenfeest in het Oude Testament naar het Pinksterfeest in het Nieuwe Testament.
Op Instagram en via de status van de BijbelsOpvoedentelefoon (06-83345417) vind je een korte video met een overzicht van Bijbelmateriaal voor Pinksterfeest. Het is de bedoeling dat deze reels of shorts in de toekomst ook op de website te zien zijn.
Is er met Pinksteren een belijdenisdienst bij jullie in de gemeente? Dan vind je hier Bijbelmateriaal om over de betekenis daarvan met kinderen na te denken.

Na Pinksteren

Op de zondag na het Pinksterfeest wordt in veel kerken stilgestaan bij de vervolgde kerk. De week die daarop volgt, is de Week van de Vervolgde Kerk. Vorig jaar heeft BijbelsOpvoeden Bijbelmateriaal rond dit thema gemaakt. Heel waardevol om met kinderen bezig te zijn met het thema christenvervolging! Andere thema's die goed aansluiten bij de weken na Pinksteren zijn voor jonge kinderen (2-6 jaar): de eerste christengemeente en Saulus. Voor oudere kinderen (vanaf 6 jaar): de vrucht van de Geest of het werk van de Geest.

Karaktervorming: zelfbeheersing

Het nieuwe thema in de serie karaktervorming is zelfbeheersing. Je vindt zoals gebruikelijk: een Bijbelrooster voor tien dagen, een gezinsmoment (voor thuis) of objectles (voor school en kerkelijk jeugdwerk), een Bijbelse kijktafel en Bijbelteksten om te leren en te kleuren.

Peuterthema: de goede Herder

Het was weer hoog tijd voor een nieuw peuterthema. Je vindt Bijbelonderwijs over de goede Herder om twee weken met peuters en kleuters bezig te zijn: een Bijbelgedeelte om te lezen, Bijbelboekje om voor te lezen, Bijbeltekst om te leren, Psalmvers en Bijbellied om te zingen, Bijbelse kijktafel om te maken en verwerking: een kleurboekje met Bijbellied bij Johannes 10.
divider

Uitwisselen

1. Jacqueline maakte voor de maand juni de Goede-Morgen-Momentjes: een Bijbelrooster bij het wakker worden (8-15 jaar) om de dag te beginnen met Bijbellezen en bidden. Dit Bijbelrooster start op de eerste Pinksterdag en heeft als thema: wind in de Bijbel.

2. We waren verrast door de creativiteit van de inzendingen van de gezinschallenge waarover je kon lezen in de vorige nieuwsbrief. Eigenlijk verdienen alle inzenders een prijs, maar helaas was dat niet mogelijk. Dit zijn de prijswinnaars (ze hebben inmiddels persoonlijk bericht gehad):
1. Fam. De Rijke wint een fotoshoot van Belovedfotografie
2. Fam. Zoeteweij wint een boekenpakket van BijbelsOpvoeden
3. Voor fam. De Vries is er een doosje Bijbelgoud van Goudmijn
4-5. Fam. Bruinooge en fam. Bos ontvangen een gastendoekje met tekst van Hippkado
Van harte gefeliciteerd!
Verschillende gezinnen gaven aan dat de Week van het Gezin een volle week was, waardoor het niet lukte om mee te doen. De challenge blijft op de website staan, zodat je deze in je eigen tijd alsnog kunt doen.

3. Een muzikale moeder was op zoek naar Bijbelgedeelten op muziek om met kinderen al zingend te leren. Omdat ze niet echt iets vond wat aansloot, is ze zelf aan het componeren gegaan. Ze heeft Johannes 1 vers 1-18 op muziek gezet en is heel benieuwd of er vanuit gezinnen of scholen behoefte is aan meer Bijbelgedeelten. Zou je dit willen laten weten door een mail te sturen naar info@bijbelsopvoeden.nl ?

4. Er is in de achterliggende weken hard gewerkt om de website te vernieuwen. Met een toename van de hoeveelheid Bijbelmateriaal groeide ook de behoefte aan een verbeterde zoekfunctie. We denken dat dit is gelukt. Ook vind je actualiteiten uitgelicht. We zijn er heel blij mee. Geef gerust je gebruikerservaring door. Door toename van de hoeveelheid werk voor de website is er plaats voor een nieuwe vrijwilliger. Vind jij het mooi om samen Bijbelmateriaal voor kinderen of jongeren te ontwikkelen? Meld je aan via info@bijbelsopvoeden.nl !

5. De volgende nieuwsbrief is de zomernieuwsbrief voor de maanden juli en augustus. Daarin vind je onder meer een zomerthema, een nieuw Bijbelspel en de zondagsschoolroosters voor het nieuwe seizoen met de Bijbelteksten in pictogrammen en gebaren. Achter de schermen wordt hier al hard aan gewerkt!
divider

Tenslotte

'De beste manier om vooruit te gaan, is terug te gaan naar Gods Woord'.

   divider

   Bezoek ons op de website of op Instagram

   website instagram 
   Email Marketing Powered by MailPoet