Bezoek onze website

Week van het gezin

Van D.V. 8-15 mei wordt in Nederland voor het eerst een Week van het Gezin georganiseerd. Initiatiefnemer is GezinsPlatform.NL: "Het gezin is van onschatbare waarde voor het welzijn van kinderen, van ouders en van de samenleving. Met de 'Week van het Gezin' vestigen we hier de aandacht op en roepen we onze regering op om meer rekening te houden met gezinnen."
BijbelsOpvoeden staat van harte achter dit initiatief en organiseert in de Week van het Gezin (of in de week daarvoor als je het liever in vakantietijd doet) een gezinschallenge. Doe je mee? In deze nieuwsbrief lees je meer over het wat, waarom en hoe!
Het nieuwe thema in de serie 'karaktervorming' sluit aan bij de tijd van het jaar (zomergarderobe) en gaat over het Bijbelse begrip 'eerbaarheid'. De Engelse term is soms beter bekend bij jonge opvoeders: 'modest'.
Verder is er nieuw Bijbelmateriaal gemaakt dat goed van pas komt in deze vakantieweken: een nieuw Bijbelspel en een kaart of poster met richtlijnen voor beeldschermgebruik gebaseerd op de Tien Geboden.
divider

Gezinschallenge

Bij BijbelsOpvoeden is het natuurlijk elke week 'Week van het Gezin' 😉 . Maar voor de komende officiële Week van het Gezin (D.V. 8-15 mei) is er een mooi initiatief: een gezinschallenge!
Wanneer?
Vier dagen in de Week van het Gezin: D.V. 8, 9, 10 en 11 mei.
Neem je er liever meer tijd of rust voor? Doe het dan in de week van de meivakantie!
Wat?
Omschrijf als opvoeder(s) en kind(eren) je gezinsdoel of gezinsmissie,
verwerk die op een creatieve manier en stuur een foto daarvan in!
Waarom?
Een gezinsmissie is een belangrijk hulpmiddel om je gezinskoers te bepalen
en op koers te blijven. Het laat zien waar het in jullie gezin om gaat!
Gezinnen die hun doel voor ogen hebben, staan sterker in de hectiek van het gezinsleven.
Hoe?
BijbelsOpvoeden geeft je via de website, Instagram en de Whatsapp-status voor vier dagen handvatten om vanuit de Bijbel na te denken over en te werken aan je gezinsdoel of gezinsmissie.
Voor wie?
Voor alle gezinnen en gezinsvervangende woonvormen.
Doe je mee?
Uit de inzendingen worden prijswinnaars gekozen: voor de inhoud en voor de vorm.
Er is door BijbelsOpvoeden een boekenpakket t.w.v. 50 euro
en door BelovedFotografie een gezinfotoshoot t.w.v. 100 euro beschikbaar gesteld.
Meer informatie?
Alles over deze gezinschallenge lees je hier!

Karaktervorming: eerbaar

Het nieuwe thema in de serie karaktervorming is eerbaar. Je vindt zoals gebruikelijk: een Bijbelrooster voor tien dagen, een gezinsmoment (voor thuis) of objectles (voor school en kerkelijk jeugdwerk), een Bijbelse kijktafel en kleurplaat.

30 Seconden Bijbelspel en 10 Geboden kaart

BijbelsOpvoeden probeert dit jaar verschillende Bijbelse spellen te maken. Met dank aan Martine is het wellicht bekende 30 seconden spel nu met Bijbelkaartjes verschenen (vanaf 10 jaar).
Op verzoek is er een kaart of poster gemaakt met richtlijnen voor beeldschermgebruik (gebaseerd op de Tien Geboden). Je kunt het aan je beeldscherm bevestigen, als poster boven een werkplek hangen of als kaart naast een beeldscherm zetten.
divider

Uitwisselen: Bijbelmateriaal

1. Jacqueline maakte voor de maand mei de Goede-Morgen-Momentjes: een Bijbelrooster bij het wakker worden (8-15 jaar) om de dag te beginnen met Bijbellezen en bidden. Dit Bijbelrooster start D.V. aanstaande zondag 30 april. De vakantietijd is een geschikt moment (meer tijd 's morgens) om met zo'n Bijbelrooster te beginnen, zodat kinderen eraan gewend zijn als school weer begint.

2. Koningsdag en Bevrijdingsdag geven woorden om lijnen te trekken naar Gods Koninkrijk! Bijbelmateriaal hiervoor vind je via de product-tag 'Koningsdag' en 'Oorlog en bevrijding'. Veel gezinnen zijn bezig met een dagboek of Bijbelrooster voor de periode van Paasfeest naar Pinksterfeest. Zoek je nog bepaald Bijbelmateriaal voor Hemelvaartsdag? Kijk dan bij de product-tag 'Hemelvaartsdag'. De volgende nieuwsbrief verschijnt D.V. in de week voor het Pinksterfeest.

3. Mei is de examenmaand. Ken je de bemoedigingskaartjes van BijbelsOpvoeden voor examenkandidaten? Mooi om in deze periode te gebruiken!

4. Wil je niet op Instagram en toch de wekelijkse berichten van BijbelsOpvoeden volgen? Ze worden ook op de Whatsapp-status gezet op de BijbelsOpvoeden-telefoon. Als je 06-83345417 in je contactgegevens zet en jouw contactgegevens naar dit nummer appt, kun je deze statussen zien.
divider

Tenslotte

Is het handig om in een vliegtuig te stappen zonder bestemming?
Of om een huis te bouwen zonder ontwerp en bouwplan?
Of om een maaltijd te maken zonder recept of eindproduct voor ogen?
Zo is er ook een plan nodig om het gezinsleven vorm te geven!
Waar gaat het om? Waar wil je heen? Wat wil je bereiken? Welk doel heb je? Wat vraagt God?
Je zult ook met plan niet altijd op koers zitten, tegenwind hebben,
meegevoerd worden of afgeleid raken.
Maar dankzij je missie of doel weet je terug te keren naar waar het om gaat.
Zonder plan raken gezinnen in deze turbulente samenleving gemakkelijk van hun koers!

   divider

   Bezoek ons op de website of op Instagram

   website instagram 
   Email Marketing Powered by MailPoet