Bezoek onze website

Hoopvol opvoeden

Dit is de eerste nieuwsbrief van 2024. De meesten van jullie heb ik denk ik via één van de andere sociale mediakanalen al de zegen van de HEERE voor dit nieuwe jaar toegewenst. Toch wil ik dat hier ook nog graag doen.
Ik las vorige week dat Stichting Ideële Reclame (SIRE) een campagne voert over 'hoop' omdat uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders somber over de toekomst zijn. Ik dacht: wat belangrijk om daar ook oog voor te hebben in de opvoeding! En tegelijk vroeg ik me af: hoe hoopgevend is mijn opvoeding? Hoopvol opvoeden raakt het hart van christelijk opvoeden. Psalm 78: opdat zij hun hoop op God zouden stellen. Ik hoop dit thema in dit jaar bij leven en welzijn op verschillende manieren nog terug te laten komen (zie ook hieronder bij uitwisselen).
Van D.V. 22-26 januari wordt voor de eerste keer de 'Week van het christelijk-reformatorisch onderwijs' georganiseerd: een initiatief van Vereniging Gereformeerd Schoolonderwijs (VGS) en Driestar Educatief. Het weekthema is 'Leef je waarden' met als insteek 'integer': Doen wij waar we voor staan? Spoort ons leven met onze leer? Zijn we integer? BijbelsOpvoeden maakte Bijbelmateriaal voor deze week. Je vindt het op de website terug als laatste thema in de serie 'karaktervorming' (zie hieronder). Deze serie bestaat nu uit 16 onderdelen en is daarmee afgerond.
Verder willen we in 2024 D.V. het ontwikkelen van Bijbelse spellen vervolgen. Er liggen nog heel veel ideeën te wachten, maar door een tekort aan tekenaars wacht ook de uitvoering. Ben of ken jij een tekenaar die zou kunnen/willen helpen? We horen het graag via info@bijbelsopvoeden.nl .
divider

Karaktervorming: integer

Het gezinsmoment / de objectles met het thema 'integer' wordt via de VGS verspreid op scholen ter gelegenheid van de 'Week van het christelijk-reformatorisch onderwijs'. Er is ook een Bijbelrooster bij. Je kunt het op de website vinden als laatste thema van de serie 'karaktervorming'. Daarmee zijn er nu 16 thema's in deze serie.

Winter: vorst en sneeuw

Wat is het waardevol om de Bijbel te betrekken bij het dagelijkse leven. Toen vorige week de vorst zijn intrede deed, is er een gezinsmoment met Bijbelrooster gemaakt om kinderen met Bijbelse ogen naar het weer te leren kijken. Hierover staan prachtige uitdrukkingen in de Bijbel, bijvoorbeeld in het boek Job: als God blaast, bevriest het water. We maakten dit concreet door te bellenblazen en ons erover te verwonderen hoe de bel langzaam maar zeker bevroor. Op de website is de themapagina 'winter' aangemaakt, zodat je ook bij sneeuw het Bijbelmateriaal snel kunt vinden.

Lijdensweken

Er is gevraagd of we - na de serie 'Rond de kribbe' voor de Adventsweken en het Kerstfeest - opnieuw voor jonge kinderen (2-6 jaar) Bijbelmateriaal willen maken bij de Lijdensweken en het Paasfeest. We zijn op dit moment bezig om 'Bij het kruis' samen te stellen. Paasfeest valt vroeg dit jaar: D.V. zondag 11 februari is de eerste Lijdenszondag en kun je met het materiaal aan de slag. In de volgende nieuwsbrief hopen we je hier meer informatie over te geven. Vanuit voorgaande jaren is er al heel veel Bijbelmateriaal voor de Lijdensweken, voor allerlei leeftijden. Je kunt dit vinden via de themapagina 'Lijdensweken'.
divider

Uitwisselen

1.Op Instagram startte een initiatief om in 2024 D.V. wekelijks een Bijbeltekst in HSV te memoriseren. Iemand vroeg mij of ik een vergelijkbaar project wilde starten met Bijbelteksten in SV. Je kunt het op Instagram vinden via @52bijbeltekstenmemoriseren_sv . Voor mensen die geen Instagram hebben, is er een Whatsapp-kanaal waar de Bijbelteksten worden gedeeld. Heb je ook geen Whatsapp? Dan vind je op de website in de balk actueel wat de Bijbeltekst van de week is en waar je hulpmiddelen bij het leren kunt vinden. Van harte welkom om alsnog aan te haken! Het is zo waardevol om Bijbelteksten te memoriseren!

2. Op het Whatsapp-kanaal van BijbelsOpvoeden worden wekelijks berichten gedeeld. Misschien dacht je bij het lezen over het Bijbelmateriaal met als thema 'vorst': had ik dat maar eerder geweten. Als je het Whatsapp-kanaal volgt, ben je op de hoogte van actueel Bijbelmateriaal en ontvang je ook opvoedingstoerusting, zoals bijv. vandaag over hoopvol opvoeden of een paar weken terug over hoe kies je een kinderbijbel (zie foto's hierboven). Door op deze link te klikken, kun je zien wat dit kanaal inhoudt en hoe het eruit ziet. Klik vervolgens op 'volg' als je op de hoogte gehouden wilt worden.

3. Hartelijk dank voor alle ontvangen wensen en giften in de laatste week van 2023. Het was hartverwarmend! Heb je tips, ideeën, wensen of wat dan ook voor dit nieuwe jaar? Laat het ons weten via info@bijbelsopvoeden.nl . De volgende nieuwsbrief verschijnt D.V. 30 januari en bevat onder meer Bijbelmateriaal voor de Lijdensweken en de Goede-Morgen-Momentjes voor de maand februari.

  divider

  Tenslotte

  'Hoop is de door God gewekte verwachting dat niet het kwade van de zonde,
  maar het goede van God het laatste woord heeft'.
  (Laurens Snoek)
  'Wie deze hoop met zich meedraagt, zal zijn (opvoedings)werk met ijver uitvoeren,
  want de vreugde van de Heere is zijn kracht'.
  (C.H. Spurgeon)

    divider

    Bezoek ons op de website of op Instagram

    website instagram 
    Email Marketing Powered by MailPoet