Bezoek onze website

Respect voor leven

Het is de Week van het Leven. Misschien hoop je zaterdag deel te nemen aan de Mars voor het Leven of bid je er deze week voor. Hoe betrek je kinderen en jongeren hierbij? Er is een gezinsmoment (voor thuis) / objectles (voor school en kerkelijk jeugdwerk) gemaakt om bij een open Bijbel met kinderen in gesprek te gaan over leven voor de geboorte en respect voor leven in de moederschoot.
Volgende week bij leven en welzijn is de Week van de Mediawijsheid. Dan gaat het over respect voor het leven van anderen in de online wereld. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de Nederlanders vindt dat we elkaar online teveel kwetsen. Om hierover met kinderen na te denken is ook een gezinsmoment / objectles gemaakt. Je leest er in deze nieuwsbrief meer over. Rode draad door dit Bijbelmateriaal: respect voor het leven omdat God de Schepper van het leven is.
divider

Week van het Leven

Al een tijdje was ik op zoek naar een boek om met kinderen over leven voor de geboorte in gesprek te gaan. Vorige week liep ik er tegenaan: 'Leven voor de geboorte' van dr. G.E. Parker (uitgave van Stichting Uit het Woord der Waarheid). Voor de Week van het Leven is een gezinsmoment / objectles (6-16 jaar) gemaakt met een Bijbelstudie bij Jeremia 1:4-9 en verwerkingssuggesties. Als je deelneemt aan de Mars voor het Leven, kun je dit gebruiken om kinderen daarop voor te bereiden. En als je meeleeft, kun je het gebruiken om kinderen er meer over te leren. Vanuit voorgaande jaren vind je hier nog meer suggesties om kinderen vanuit de Bijbel bij de Week van het Leven te betrekken.

Week van de Mediawijsheid

Het online gedrag van veel Nederlanders laat nogal te wensen over en dat gaat ook onze kinderen en leerlingen niet voorbij. In de Week van de Mediawijsheid wordt aandacht gevraagd voor online kwetsen en opgeroepen via #hierniet om daar niet aan mee te doen. Er is een gezinsmoment / objectles gemaakt om met kinderen en jongeren (8-18 jaar) hierover in gesprek te gaan: met Bijbelstudie bij Filippenzen 4:8-9 en verwerkingssuggesties voor gezinnen en scholen. Daarbij kun je ook deze kaart of poster inzetten.

Bijbels spel

Speerpunt van dit jaar bij BijbelsOpvoeden is: Bijbelse spellen ontwikkelen. Deze maand zijn er Bijbelkaartjes gemaakt bij het spel Pim Pam Pet. Heb jij wensen of ideeën voor nieuwe Bijbelspellen? Laat het weten door een mailtje te sturen naar info@bijbelsopvoeden.nl of een appje naar 06-83345417. Hier staan alle Bijbelse spellen die er inmiddels zijn.

Adventsweken

D.V. zondag 3 december is de eerste Adventszondag. Bijbels Opvoeden heeft een steentje bijgedragen aan het Adventspakket van ZGG en JBGG: 'Mooier dan verwacht' (6-14 jaar). Dit pakket is nog verkrijgbaar (zo lang de voorraad strekt): bestellen kan via www.jbgg.nl .
Veel van de Adventspakketten die dit jaar gemaakt zijn, zijn best moeilijk voor jonge kinderen. Daarom is er speciaal voor peuters en kleuters Bijbelonderwijs gemaakt voor de Adventsweken en het Kerstfeest (met een Adventskalender!): Rond de kribbe. In de vier Adventsweken sta je met jonge kinderen stil bij: Zacharias & Elisabeth, Jozef & Maria, de herders & de wijzen, Simeon & Anna. Met Bijbelrooster, Bijbeltekst, Psalmvers/Gezang, Bijbellied en Bijbelse verwerking.
divider

Uitwisselen

1. In de Whatsappgroep Bijbelgedeelten leren (al dan niet op melodie) memoriseren we de komende weken Johannes 1:1-18. Wil je meedoen? Stuur dan een appje naar 06-83345417.

2. Er komen veel positieve reacties op het Whatsapp-kanaal van BijbelsOpvoeden. Ik ben er zelf ook heel blij mee! Dit is echt een prachtige en laagdrempelige manier om op de hoogte te blijven van actueel Bijbelmateriaal en opvoedingstoerusting. Deze week krijg je daar tips om kinderen en jongeren bij de Week van het Leven te betrekken. Door op deze link te klikken, kun je zien wat dit kanaal inhoudt en hoe het eruit ziet. Klik vervolgens op 'volgen' als je op de hoogte gehouden wilt worden.

3. Steeds meer scholen overwegen om de methode 'Lerenderwijs: een catechismusverklaring voor kinderen' te gebruiken bij het catechismusonderwijs in groep 7 en 8. Voor basisscholen die hierover nadenken is een zichtzending van deze methode op te vragen. Stuur een mailtje naar info@bijbelsopvoeden.nl of een appje naar 06-83345417 als je hier belangstelling voor hebt.

  divider

  Tenslotte

  'Het leven is een waardevol, kostbaar en uniek geschenk van God.
  Waardeer het en besteed het in overeenstemming met Zijn wil,
  zodat het tot Zijn eer kan dienen.'

    divider

    Bezoek ons op de website of op Instagram

    website instagram 
    Email Marketing Powered by MailPoet