Bezoek onze website

Sola Scriptura

In deze tijd van het jaar is er altijd veel wat de aandacht vraagt. Na de Kinderboekenweek in oktober komen de dagen van licht en duisternis (Hervormingsdag & Halloween). In november is het in de meeste kerken Dankdag en is er de Week van het Leven. Het is elk jaar - niet alleen voor Bijbels Opvoeden, maar ook voor gezinnen en scholen - weer kiezen waaraan je aandacht geeft. Rode draad door het nieuwe Bijbelmateriaal in deze nieuwsbrief is: sola scriptura - alleen de Schrift!
divider

Bidden met de Bijbel

1. Naar aanleiding van de Week van de Opvoeding en de Dag van de Leraar is een gebed voor christelijke gezinnen en een gebed voor christelijke scholen op een bladwijzer gezet om bij de hand te hebben in je stille tijd. Je kunt deze printables hier vinden.
2. De gebedskaartjes bij de Psalmen zijn uitgebreid. Na gebedskaartjes bij Psalm 1-41 zijn er nu ook gebedskaartjes bij Psalm 42-72. Een basisschool in het oosten van het land heeft de gebedskaartjes bij Psalm 1-41 aangepast voor onderwijzers om te bidden voor hun leerlingen. De leerkrachten kregen deze op de Dag van de Leraar uitgereikt. Wat een prachtig initiatief! Je kunt deze variant hier vinden.

Dankdag

Op verzoek van scholen en kerken is Bijbelmateriaal gemaakt bij het landelijke thema voor Dankdag: 'Waar kijk je naar'. In veel kerken zal op Dankdag gepreekt worden over de vermenigvuldiging van de vijf broden en twee visjes (Johannes 6:1-15). Er is bij deze Bijbelse geschiedenis Bijbelmateriaal gemaakt voor jonge kinderen (2-5 jaar) en voor oudere kinderen (6-14 jaar). Voor jonge kinderen vind je zoals gebruikelijk: Bijbelrooster-Bijbelboekje-Bijbeltekst-Psalmvers-Bijbellied-Bijbelse kijktafel-Bijbelverwerking. Voor oudere kinderen vind je een gezinsmoment (voor thuis) en/of objectles (voor school) met Bijbelstudie en verwerking voor de kinderen en achtergrondinformatie voor leerkracht en predikant. Voor degenen die dit nog niet kennen, breng ik ook graag het Bijbellied voor Dankdag even onder de aandacht! Al het Bijbelmateriaal voor Dankdag vind via deze link.

Bijbeltekstenspel

Speerpunt van dit jaar bij BijbelsOpvoeden is: Bijbelse spellen ontwikkelen. Een gezin stuurde een Bijbeltekstenspel: een prachtige manier om met elkaar Bijbelteksten te memoriseren. Dit Bijbeltekstenspel is bewerkt en geschikt gemaakt om te spelen als memory, kaarten op tafel of lotto. Heb jij wensen of ideeën voor nieuwe Bijbelspellen? Laat het weten door een mailtje te sturen naar info@bijbelsopvoeden.nl of een appje naar 06-83345417. Hier staan alle Bijbelse spellen die er inmiddels zijn.

Najaarsthema's

Er kwamen al mooie foto's binnen van gezinnen die bezig zijn met Bijbelmateriaal rond het thema herfst. Ook de geestelijke strijd en wapenrusting is een thema dat momenteel veel gebruikt wordt. Op de website vind je verder Bijbelmateriaal om met kinderen stil te staan bij Hervormingsdag en Halloween. Dit jaar is er een nieuw gezinsmoment/objectles gemaakt bij de ontdekking van Maarten Luther. Van D.V. 4-11 november is de Week van het Leven.
divider

Uitwisselen

1. Jacqueline maakte voor de maand november de nieuwe Goede-Morgen-Momentjes: een Bijbelrooster bij het wakker worden (8-15 jaar). Dit Bijbelrooster start D.V. zondag 29 oktober en heeft als thema een aantal 'Ik ben'-teksten. Zo sta je in de week van Halloween en Hervormingsdag stil bij 'Ik ben... het Licht der wereld' en in de Week van het Leven bij 'Ik ben... het Leven'.

2. Er is gevraagd of BijbelsOpvoeden een Adventskalender met Bijbelonderwijs wil maken voor peuters en kleuters. De Adventspakketten die dit jaar gemaakt zijn (zoals het pakket 'Mooier dan verwacht' van JBGG en ZGG) zijn best moeilijk voor jonge kinderen. Daarom zijn we op dit moment bezig met het samenstellen van 'Rond de kribbe'. In de vier adventsweken sta je met jonge kinderen stil bij personen rond de kribbe: Zacharias & Elisabeth, Jozef & Maria, de herders & de wijzen, Simeon & Anna. Dit Bijbelmateriaal komt binnenkort op de website. Overigens is 'Mooier dan verwacht' waar Bijbels Opvoeden ook een steentje aan bijgedragen heeft nog verkrijgbaar (zo lang de voorraad strekt): bestellen kan via www.jbgg.nl .

3. In de whatsappgroep Bijbelgedeelten leren (al dan niet op melodie) memoriseren we deze week en volgende week (aansluitend bij Halloween / Hervormingsdag en het wereldgebeuren) de geestelijke wapenrusting (Efeze 6:10-18) en in de Dankdagweek Jesaja 12. Wil je meedoen? Stuur dan een appje naar 06-83345417.

4. Wil je op de hoogte blijven van Bijbelmateriaal en opvoedingstoerusting dat BijbelsOpvoeden tussen de maandelijkse nieuwsbrieven door deelt? Stuur dan een appje naar de BijbelsOpvoeden-telefoon (nummer hierboven). Heb je behoefte aan bepaald Bijbelmateriaal? Je kunt dit altijd aanvragen via dit nummer of via de mail: info@bijbelsopvoeden.nl .

  divider

  Tenslotte

  'Hoe meer onze ogen zien op de macht van de hemel,
  hoe minder we de rampen op aarde zullen vrezen.'
  (Matthew Henry)

    divider

    Bezoek ons op de website of op Instagram

    website instagram 
    Email Marketing Powered by MailPoet