Bezoek onze website

Matig en geduldig

In het najaarszonnetje staan we bellen te blazen. De zeepbellen schitteren in het zonlicht. We kijken eerst hoe ze glinsteren en hoe lang ze blijven zweven. Daarna proberen we er een paar te pakken. Ze vliegen weg of spatten uit elkaar. De Bijbeltekst die we daarna lezen is meteen duidelijk: Spreuken 23 vers 5. Salomo zegt daar: zul je je ogen niet laten vliegen op iets wat niets (ijdel - vluchtig - leeg) is, want het vliegt zo weg. En zo komen we al pratend over wat hij bedoelt als vanzelf op de karaktereigenschap matigheid.
Wat fijn om te merken dat het Bijbelmateriaal bij het thema 'karaktervorming' in een behoefte voorziet! Bedankt voor alle positieve reacties erop! In deze nieuwsbrief vind je twee nieuwe karaktereigenschappen: matig en geduldig.
Het najaar is nu echt begonnen. Dat betekent dat er in deze nieuwsbrief ook aandacht is voor de herfst en Hervormingsdag / Halloween en dat we vooruitkijken naar Dankdag en de Adventsweken.
Zoals beloofd vind je deze maand verder een nieuw peuterthema: de jonge Samuël.
divider
NieuwsbrfOkt1

Karaktervorming

De derde vlag die we ophangen aan de karakterslinger gaat over matigheid. Het volgende Bijbelmateriaal is hierbij gemaakt:
1. Een Bijbelrooster om twee weken lang uit de Bijbel over deze karaktereigenschap te lezen.
2. Een gezinsmoment (voor thuis) of objectles (voor school en kerk) om dieper op deze karaktereigenschap in te gaan (met Bijbelstudie, verwerking en karakterkaart).
3. Spreuken 23 vers 5 om te leren en te kleuren.
4. Een Bijbelse kijktafel als leerondersteuning.
De vierde karaktereigenschap in de serie karaktervorming is geduldig. Ook hierbij vind je weer: een Bijbelrooster, een gezinsmoment / objectles, Spreuken 16 vers 32 om te leren en te kleuren en een Bijbelse kijktafel.
Al het Bijbelmateriaal rond het thema karaktervorming kun je vinden via de product-tag 'karakter- en persoonsvorming'.

Samuël (2-6 jaar)

Het was weer hoog tijd voor een nieuw peuterthema. Er is gekozen voor Samuël. Je vindt in één overzichtelijk document: een Bijbelrooster om te lezen, een Bijbeltekst om te leren, een Psalm en Bijbellied om te zingen, een Bijbelse kijktafel om te maken en verwerkingskaarten.

Herfst - Hervormingsdag - Halloween

Doordat de aandacht uitgaat naar de serie karaktervorming is er dit jaar geen nieuw Bijbelmateriaal gemaakt bij de thema's herfst, Hervormingsdag en Halloween. Gelukkig staat er voldoende materiaal van voorgaande jaren op de website. Je kunt ze vinden via de volgende product-tags: herfst, Reformatie- en Hervormingsdag en Halloween. Deze uitdeelkaartjes zijn vorig jaar veel gebruikt: ze leggen uit waarom je niet meedoet met Halloween en wat je dan wel viert op 31 oktober.
divider
Adventskalender2022(002)

Uitwisselen

1. In veel kerken zal er op Dankdag gepreekt worden over Elia. Op dit moment werkt BijbelsOpvoeden bij dit thema aan Bijbelmateriaal voor gezin, school en kerk: Bijbelonderwijs voor peuters en kleuters, een Bijbelstudie voor oudere kinderen, een Bijbelrooster voor de Dankdagweek, handreikingen voor opvoeders om bij het thema 'danken' met kinderen stil te staan en verwerkingsmateriaal.

2. Samen met de JBGG is de achterliggende tijd gewerkt aan een kant-en-klaar pakket voor de Adventsweken en het Kerstfeest. Het thema is: Verschil van dag en nacht. Het gaat over de rode draad van schepping naar wederkomst die loopt door het donker van de zonde naar het Licht van de wereld. Het is een compleet pakket met voor elk wat wils. Je vindt een Adventskalender om af te tellen naar het Kerstfeest. Voor vijf weken is er elke dag een Bijbelgedeelte om te lezen met een korte overdenking en gespreksvraag. Voor elke week vind je een nieuw couplet van een lied bij het thema en een doe-opdracht. Verder komen er aanvullend voor jonge kinderen uitlegvideo’s en voor oudere kinderen een podcastserie. Je kunt dit pakket voor 16,50 euro bestellen (zo lang de voorraad strekt) via www.jbgg.nl/advent
Overigens is het boek 'Wijzer - op weg naar het Kerstfeest' (een gezinsdagboek (4-12 jaar) voor de Adventsweken tot aan de jaarwisseling) ook nog steeds verkrijgbaar.

3. De nieuwe GoedeMorgenMomentjes voor de maand oktober kun je hier downloaden. Deze Bijbelroosters zijn speciaal geschreven voor ’s morgens bij het wakker worden. In de leeftijd van 8-15 jaar kunnen ze het zelfstandig gebruiken, maar met jongere kinderen kun je het ook samen doen bij het ontbijt. Het leert de kinderen om eerst te bidden en Bijbellezen aan het begin van de dag. Het rooster van oktober heeft als thema: ambten in de kerk.

4. Er worden door ouders en leerkrachten nog steeds nieuwe Psalmkaarten aangevraagd en er worden dus ook nog steeds nieuwe Psalmversjes aan de website toegevoegd. Mis je een bepaald Psalmversje, kijk dan een poosje later nog eens of vraag het aan!

5. De volgende nieuwsbrief verschijnt D.V. eind oktober. Zoek je Bijbelmateriaal rond een bepaald thema? Laat het gerust weten!
divider

Tenslotte

Meestal eindigt de nieuwsbrief met een opvoedingscitaat. Deze keer iets heel anders. Een moeder liet vorige week weten hoe blij ze in deze dure tijden is met al het gratis Bijbelmateriaal op de website van BijbelsOpvoeden. Ze gaf aan dat ze deze website onder de aandacht van veel meer opvoeders zou willen brengen: 'Ik gun alle opvoeders deze handreikingen'. Ze vroeg of er geadverteerd kon worden voor BijbelsOpvoeden. Omdat alles van de website gratis is, is daar geen budget voor en de beste reclame is mond-op-mond-reclame. Daarom jullie hulp gevraagd om veel meer opvoeders met deze Bijbelmaterialen te bereiken. Stuur deze nieuwsbrief door naar vrienden, bekenden, familie, collega's of wie dan ook of stel ze op een andere manier op de hoogte van het materiaal van BijbelsOpvoeden. Waarom? Niet om BijbelsOpvoeden, maar vanwege de inhoud van dit opvoedingsgebed dat je ook mag gebruiken om naar anderen door te sturen!

   GebedOpvoeding4Def
   divider

   Bezoek ons op de website of op Instagram

   website instagram 
   Email Marketing Powered by MailPoet