Bezoek onze website

Dankdag

Omdat scholen hun leerlingen graag voorbereiden op Dankdag en de Dankdagpreek, is het hoog tijd voor deze Dankdagnieuwsbrief. Een juf maakte een prachtig gezinsmoment (voor thuis) of objectes (voor school). Haar binnenkomer: 'Als je iets niet wilt vergeten, zet je een kruisje op je hand of schrijf je het gauw op. Hoe deden ze dat vroeger als ze geen pen bij zich hadden? De boer deed een knoop in zijn zakdoek! En als hij nog iets wilde onthouden, deed hij in de andere hoek van zijn zakdoek nog een knoop. Als hij overdag zijn zakdoek nodig had, dacht hij er aan: ‘Dit is belangrijk en mag ik niet vergeten.’ Als hij dan thuis kwam en zijn zakdoek pakte, herinnerde hij het zich opnieuw: ‘O ja, dit moet ik doen.’ Dankdag gaat ook over niet vergeten: ‘Loof den HEERE, mijn ziel, en vergeet geen van Zijn weldaden': Zijn goede daden, Zijn goede gaven. Als je voor elke gave van de achterliggende tijd eens een knoop in jouw zakdoek zou leggen: hoeveel zakdoeken zou je nodig hebben?'
Dit jaar zal er in veel kerken gepreekt worden over Elia. Je kijkt misschien ook met zorg naar deze tijd. De Heere zorgde voor Elia in moeilijke tijden! Bij de beek Krith brachten raven brood en vlees. Daarna zorgde een weduwvrouw uit Zarfath voor hem (1 Koningen 17). De God van Elia is Dezelfde! Hij zorgt! Laten we Hem danken voor Zijn goede gaven! In deze nieuwsbrief vind je een overzicht van Bijbelmateriaal om in gezin, school en kerk rond Dankdag te gebruiken.
Aan de serie over 'karaktervorming' is de eigenschap 'milddadig of vrijgevig' toegevoegd. Dit sluit ook mooi aan bij Dankdag en het geven van onze Dankdaggaven.
divider
NieuwsbrfDank1

Dankdag (2-14 jaar)

1. Voor jonge kinderen (2-6 jaar) vind je al het Bijbelonderwijs rond Elia in een overzichtelijk document met daarbij: een Bijbelrooster om te lezen, Bijbeltekst om te leren, Psalmvers en Bijbellied om te zingen, Bijbelse kijktafel om te maken en verschillende kleurplaten en knutselwerkjes.
2. Voor oudere kinderen (6-14 jaar) vind je een gezinsmoment (voor thuis) en/of objectles (voor school) bij 1 Koningen 17:1-16: Dankdag met Elia. Met binnenkomer en Bijbelmoment, bouwstenen voor de Bijbelse vertelling en verwerkingsopdrachten voor kinderen.
3. Wil je de bijbehorende Bijbelteksten met de kinderen leren, dan vind je hiervoor leerondersteuning: 1 Koningen 17:16a en Psalm 103:2.
4. Wil je verwerken met behulp van een kleurplaat, dan zijn daarvoor verschillende mogelijkheden, oplopend in moeilijkheidsgraad: 1 Koningen 17:1-6, 1 Koningen 17:8-16, 1 Koningen 17:7-17, 1 Koningen 17:16.
Al het materiaal voor Dankdag vind je via de product-tag 'Dankdag'.

Karaktervorming: Milddadig / Vrijgevig

Op Dankdag worden we opgeroepen om mild onze Dankdaggaven te geven. Wat betekent mild eigenlijk? Ruim, overvloedig! De Bijbel spreekt positief over de karaktereigenschap milddadig of vrijgevig. Om daar met kinderen over na te denken, is het volgende Bijbelmateriaal gemaakt:
1. Een Bijbelrooster om twee weken lang uit de Bijbel over deze karaktereigenschap te lezen.
2. Een gezinsmoment (voor thuis) of objectles (voor school en kerk) om dieper op deze karaktereigenschap in te gaan (met Bijbelstudie, verwerking en karakterkaart).
3. 1 Timotheüs 6 vers 17-18 om te leren en te kleuren.
4. Een Bijbelse kijktafel als leerondersteuning.
NieuwsbrfDank2
divider

Uitwisselen

1. De verkoop van het Adventspakket dat samen met de JBGG is gemaakt, verloopt bijzonder goed. Heb je je bestelling nog niet geplaatst, wacht dan niet te lang, want op is op. Meer info en bestellen: www.jbgg.nl/advent

2. Er zijn weer nieuwe Psalmkaarten aan de website toegevoegd. Mis je een bepaald Psalmversje, kijk dan een poosje later nog eens of vraag het aan!

3. De tekeningen bij het Dankdagthema 'Elia' zijn van Rieneke. Het is de laatste opdracht die ze voor BijbelsOpvoeden heeft gedaan. We willen haar hartelijk bedanken voor al haar tekenwerk in de achterliggende tijd! Haar stijl werd erg gewaardeerd! Er zijn twee nieuwe tekenaars gevonden. Meer over hen in de volgende nieuwsbrief!

4. Opvoeders die liever niet op Instagram aanwezig zijn, kunnen de posts die BijbelsOpvoeden daar plaatst vaak terugvinden in de whatsappstatus van de BijbelsOpvoeden-telefoon. Wil je deze statusupdates zien, voeg het nummer van BijbelsOpvoeden dan toe aan je contacten: 06-83345417. Vorige week zijn er negen mogelijkheden gegeven om met kinderen na te denken over Halloween en een tegenwicht te bieden aan dit feest van de duisternis door het Licht van Gods Woord. Bijbelmateriaal voor deze dagen vind je hier: Halloween en Hervormingsdag.
Deze week wordt er inspiratie gegeven voor de herfstvakantie. Ook daarvoor vind je Bijbelmateriaal via de product-tag herfst.
Het telefoonnummer van BijbelsOpvoeden mag je ook gebruiken om opvoedingsvragen te appen.
divider

Tenslotte

Ken je het Dankdaglied van BijbelsOpvoeden al (of nog ;-))?
Het is te zingen op de wijs van 'Ik ga slapen, ik ben moe'.

Het is Dankdag in de kerk
Voor wat groeit en voor het werk.
Heere, geef op deze dag
Dat ik aan U denken mag.

U gaf kleren en een huis
Er was eten bij ons thuis
Er was school en er was werk
En we mochten naar de kerk.

Bovenal gaf U Uw Woord
Elke dag heb ik ’t gehoord.
O, wat komt U heel dichtbij!
Als U roept: Kom toch tot Mij!

Het is Dankdag in de kerk
Voor wat groeit en voor het werk
Heere, geef op deze dag
Dat ik U echt danken mag.

   divider

   Bezoek ons op de website of op Instagram

   website instagram 
   Email Marketing Powered by MailPoet