Bezoek onze website

Groeien & Bloeien

In de schepping bloeien de planten en bloemen uitbundig! Wat kun je ervan genieten! Psalm 104 zegt dat dit het werk van de Heilige Geest is. Hij werkt niet alleen in het rijk van de natuur, maar ook in het rijk van de genade. De kerk na Pinksteren groeit en bloeit! Wat is het toch elk jaar weer bijzonder om over deze eerste christengemeente na te denken! Zoals de Heilige Geest toen werkte, zo werkt Hij nog: elke dag! Ben je ook zo verlangend naar de zegen van de Geest in je persoonlijke leven, je gezin, je groep of waar dan ook? Alleen door het werk van de Heilige Geest kan geloof groeien en leven bloeien. In deze nieuwsbrief vind je Bijbelmateriaal voor gezin, school en kerk dat bruikbaar is voor de periode na Pinksteren.
divider
NieuwsbrfJuni1

Het werk van de Geest (8-16 jaar)

Het werk van de Heilige Geest is: doen groeien en bloeien. Niet alleen in het rijk van de natuur, maar ook in het rijk van de genade. Het is daarom heel treffend dat de Bijbel het werk van de Heilige Geest vergelijkt met de dauw. Je vindt een Bijbelrooster en gezinsmoment om hierover met kinderen na te denken.
Deden op Tweede Pinksterdag in jullie kerk ook mensen belijdenis? In het boek 'Komt tot Mij' vind je op pag. 68/69 leesstukjes om met kinderen over de betekenis van het doen van belijdenis na te denken. Dit jaar is er ook een gezinsmoment gemaakt om met kinderen hierover in gesprek te gaan. Daarbij vind je een Bijbelse kijktafel, een kleurplaat bij Jozua 24:14-18 en kleurkaarten om te versturen naar degenen die belijdenis hebben gedaan.

Na Pinksteren (2-16 jaar)

Het Bijbelrooster of boek dat je gebruikte om met kinderen naar het Pinksterfeest toe te leven is (bijna) uit. Hoe ga je nu verder met het zaaien van Bijbelzaadjes? Op de website vind je verschillende thema's die passen bij de tijd na Pinksteren:
1. De eerste christengemeente (2-10 jaar). Je vindt een Bijbelrooster, Bijbelonderwijs voor jonge kinderen (met psalmversjes, Bijbelliederen en verwerkingsmateriaal), Bijbelse kijktafel en Handelingen 2:47b om te leren.
2. De vrucht van de Geest (4-14 jaar). Het is heel mooi om rond Galaten 5 vers 22 vind je met kinderen na te denken over de vrucht van de Geest. Klik op de product-tag 'vrucht van de geest' om al het Bijbelmateriaal hierover te zien.
3. De geestelijke strijd en wapenrusting (4-14 jaar). In de tijd na Pinksteren is het heel waardevol om met elkaar na te denken over de geestelijke strijd en wapenrusting. Een overzicht van het Bijbelmateriaal vind je via de product-tag 'geestelijke strijd en wapenrusting'.
4. De kerk en de wereld (6-16 jaar). Vorig jaar is voor oudere kinderen een Bijbelrooster en twee gezinsmomenten (voor thuis) of objectlessen (voor school en kerk) gemaakt rond het thema 'kerk en wereld'.
5. Christenvervolging (4-14 jaar). En mocht je het Bijbelmateriaal rond het thema 'christenvervolging' nog niet behandeld hebben, dan is deze tijd van het jaar daar ook bijzonder geschikt voor. Traditiegetrouw is de zondag na Pinksteren (D.V. aanstaande zondag 12 juni) de zogenoemde 'Zondag voor de Vervolgde Kerk'.

Jeremia (2-10 jaar)

- Voor jonge kinderen is er nieuw Bijbelmateriaal over Jeremia gemaakt. Je vindt zoals gebruikelijk een Bijbelrooster over zijn leven en werk en Bijbelonderwijs om rond deze profeet met kinderen bezig te zijn (Bijbellied, Bijbeltekst, Bijbelse kijktafel en Bijbelse verwerking).
NieuwsbrfJuni2
divider

Uitwisselen

1. D.V. zondag 19 juni is het Vaderdag. Bijbelmateriaal om met kinderen na te denken over vaders in de Bijbel vind je via de product-tag 'vader- en moederdag'.
2. Binnenkort zullen veel kinderen weer afscheid nemen van groep 8. Om met kinderen bij een open Bijbel hierover na te denken zijn er Bijbelroosters en een Bijbelmoment. Je vindt ze via de product-tag 'afronding basisschooljaar' waar ook voor kinderen van andere groepen materiaal te vinden is voor de afronding van het schooljaar.
3. De zomernieuwsbrief met Bijbelmateriaal voor D.V. de zomervakantie verschijnt eind juni/begin juli.
divider

Tenslotte

In een Pinksterpreek las ik het volgende: ‘De tijd na Pinksteren is de tijd waarin de Geest met Zijn werk en genade onbeperkt en ongehinderd stroomt door deze wereld. Er is dus geen reden om de moed te verliezen als je kijkt naar de kerk, je gemeente, je gezin, je groep, de kinderen…!' Let op de God van het verbond Die Zijn verbondszegen ook uitdeelt aan kinderen. ‘Ik zal Mijn Geest op uw zaad gieten en Mijn zegen op uw nakomelingen’ (Jesaja 44:3)! Daarom 'is er verwachting voor uw nakomelingen, spreekt de HEERE' (Jeremia 31:17). Dit legt een fundament onder Bijbelonderwijs in gezin, kerk en school. Daarom kun je opvoeden en mag je het daarin van de Heere verwachten!

   divider

   Bezoek ons op de website of op Instagram

   website instagram 
   Email Marketing Powered by MailPoet