Bezoek onze website

Landleven & Hemelleven

Aanstaande zaterdag en volgende week zaterdag (21 en 28 mei) bij leven en welzijn organiseert het Reformatorisch Dagblad een 'Tour de boer'. Op D.V. 27 mei en 6 juni zijn de Campina Boerderijdagen. En op 1 juni is het ook nog Wereldmelkdag. Redenen genoeg om Bijbelmateriaal te maken rond het thema landleven om met dit Bijbelmateriaal je bezoek aan (of vakantie bij) de boer te verdiepen en verrijken. De aanstaande Hemelvaartsdag en het Pinksterfeest laten zien wat het belangrijkste is bij het leven op aarde: hemelleven. In deze nieuwsbrief lees je welk nieuw Bijbelmateriaal bij beide thema's ontwikkeld is voor gebruik in het gezin, op school en in het kerkelijke jongerenwerk.
divider
BoerNwsbrf

Landleven (3-13 jaar)

- In de Bijbel gaat het vaak over reine en onreine dieren. Hoe weet je welk dier rein is en welk dier onrein? Lees daarover met elkaar voordat je naar de (kinder)boerderij of dierentuin gaat en kijk als je daar bent met je Bijbelkennis goed naar de dieren: is dit dier rein of onrein?
Handreikingen hiervoor vind je in dit gezinsmoment dat ook als objectles (voor school of kerkelijk jeugdwerk) beschikbaar is.
- En weet je dat het Spreukenboek uit het maken van boter (of kaas) een les haalt voor Bijbels omgaan met boosheid? Lees Spreuken 30 vers 32-33 met elkaar voordat je naar de (kaas)boerderij gaat en leer op deze manier met al je zintuigen. Je vindt het gezinsmoment hier (ook beschikbaar als objectles). Er is bij dit Bijbelgedeelte ook een kleurplaat en vers 33 is uitgewerkt in pictogrammen en gebaren om deze tekst uit het hoofd te leren.
- Ben je van plan om een dagje naar de boerderij te gaan (of om bij een boerderij op vakantie te gaan)? Er is een Bijbelrooster gemaakt voor tien dagen om dit bezoek of deze vakantie te verdiepen en te verrijken: over gras, koe en melk. Bij dit Bijbelrooster zijn verschillende kleurplaten gemaakt en Jesaja 55 vers 1 is uitgewerkt in pictogrammen en gebaren om uit het hoofd te leren.

Hemelvaartsdag (2-16 jaar)

- Wie in de periode van Pasen naar Pinksteren het Bijbelmateriaal voor oudere kinderen (8-16 jaar) gebruikt (tel tot 50), vindt in week 6 een Bijbelrooster met verwerking en verdieping rond Hemelvaartsdag: de 40e dag.
- Wie in de periode van Pasen naar Pinksteren het Bijbelmateriaal gebruikt voor jonge kinderen (2-8 jaar) heeft voor twee weken rond Hemelvaartsdag een Bijbelrooster en verwerking.
- Voor degenen die de vijftig dagen van Pasen naar Pinksteren niet tellen, is voor de Hemelvaartsweek een nieuw Bijbelrooster (met verwerking) gemaakt over de betekenis van Hemelvaartsdag (4-12 jaar).
- Al het Bijbelmateriaal van voorgaande jaren om met kinderen stil te staan bij Hemelvaartsdag vind je via de product-tag hemelvaartsdag.

Pinksterfeest (alle leeftijden)

- Al het Bijbelmateriaal dat gebruikt kan worden om met kinderen en jongeren na te denken over het Pinksterfeest vind je via de product-tag Pinksterfeest. De volgende nieuwsbrief geeft Bijbelmateriaal voor de weken na Pinksteren bij leven en welzijn!
- De nieuwe Goede-Morgen-Momentjes (Bijbelrooster bij het wakker worden (8-15 jaar)) voor de maand juni staat ook online! Het thema is 'verwachten': voor de weken voor en na Pinksteren.
divider
Bijbelstudiekaartenblauwinsta

Uitwisselen

1. In de vorige nieuwsbrief las je over Bijbelleeskaarten voor kinderen (7-11 jaar) en Bijbelstudiekaarten voor jongeren (11-18 jaar). Heel fijn om te merken dat ze positief ontvangen zijn! Een aantal opvoeders vroeg of de Bijbelstudiekaarten voor jongeren ook in een andere kleurstelling beschikbaar kon komen. Je vindt deze Bijbelstudiekaarten nu dus in het rood en in het blauw.
2. Het is examentijd. Ken je de Bijbelse bemoedigingskaartjes voor examenkandidaten al?
3. We zijn nog steeds op zoek naar een vrijwilliger die kleurplaten wil tekenen bij een Bijbelse geschiedenis - in samenwerking met degene die het Bijbelonderwijs voor jonge kinderen maakt. Ben jij of ken jij zo iemand? Neem contact op via info@bijbelsopvoeden.nl of stuur een PB via Instagram.
divider

Tenslotte

Isaac Ambrosius over landleven en hemelleven:
'Is mijn Hoofd, mijn Heere in de hemel en blijf ik als lid van Zijn lichaam dan nog wroeten hier op aarde? O, dat ik dan maar steeds mag opvaren op een geestelijke manier: dat ik steeds mag bedenken de dingen die boven zijn en niet die beneden zijn'.

   divider

   Bezoek ons op de website of op Instagram

   website instagram 
   Email Marketing Powered by MailPoet