Bezoek onze website

Meivakantie

Misschien heb je ook al Moederdag-voorpret gehad. Als leerkracht bij het maken van de cadeautjes... Of als moeder omdat door de vakantie deze cadeautjes eerder mee naar huis gaan en het zo moeilijk is voor je kind om het tot Moederdag geheim te houden... Wat doet moeder zelf op Moederdag? In plaats van te krijgen, is het mooi om te geven: geen cadeautjes, maar Bijbelonderwijs. Opdat onder Gods zegen waar mag worden: 'Ik heb geen meerdere blijdschap dan hierin dat ik hoor dat mijn kinderen in de waarheid wandelen' (3 Johannes vers 4). In deze nieuwsbrief vind je nieuw materiaal voor Moederdag rond deze Bijbeltekst. In de serie Tien Geboden is nieuw materiaal bij het negende gebod geplaatst. Gezien het kerkelijke jaar vind je verder Bijbelmateriaal bij Hemelvaartsdag en Pinksterfeest.
divider
BijbelseKijktafel Hemelvaartsdag(002)

Hemelvaartsdag

1. Op dit moment loopt er speciaal voor jonge kinderen (2-8 jaar) een serie om hen mee te nemen in de tijd tussen Pasen en Pinksteren. Je vindt hier een overzichtsplaat (printable) daarvan. Na Jezus' verschijningen (na Pasen) en Jezus als Koning (rond Koningsdag) gaat het de komende twee weken over Jezus' hemelvaart. Je vindt:
- een totaaloverzicht van het Bijbelonderwijs (met onder andere de Bijbelse vertelling, een Psalmvers en Bijbellied, een Bijbelse kijktafel en ander verwerkingsmateriaal).
- een Bijbelrooster voor tien dagen om te lezen. Je vindt daarbij voor elke dag een wolk die je kunt kleuren of beplakken en waar je een mobile van kunt maken. Op deze wijze kun je ook toeleven naar Hemelvaartsdag: als alle wolkjes opgehangen zijn, is het Hemelvaartsdag.
- Bijbelteksten om te leren, uitgewerkt in pictogrammen en gebaren: Handelingen 1:9b, Johannes 14:2b, Romeinen 8:34b.
2. Bovengenoemd Bijbelrooster is ook geschikt voor oudere kinderen. Je vindt voor elke dag een feitvraag voor peuters, gespreksvragen voor schoolkinderen en een vraag of stelling voor tieners.
3. Voor oudere kinderen zijn er nieuwe kleurplaten geplaatst over Hemelvaartsdag (Lukas 24:50-51 en Handelingen 1:9) en een Bijbelse kijktafel.
4. Het materiaal van voorgaande jaren vind je via de product-tag Hemelvaartsdag.

Pinksterfeest

1. Het laatste thema in de serie 'Van Pasen naar Pinksteren' gaat over (de uitstorting van) de Heilige Geest. Je vindt:
- een totaaloverzicht van het Bijbelonderwijs bij dit thema (met onder andere suggesties voor Bijbelse vertellingen, Psalmversjes en Bijbelliederen, en verwerkingsmateriaal).
- een Bijbelrooster voor tien dagen om te lezen. Je vindt daarbij voor elke dag een persoon en/of een vuurvlam die je kunt kleuren en opplakken en waar je een Bijbelse kijktafel van kunt maken.
- Bijbelteksten om te leren, uitgewerkt in pictogrammen en gebaren: Handelingen 2:3 en Handelingen 2:4a.
2. Bovengenoemd Bijbelrooster is ook geschikt voor oudere kinderen. Bij elke dag staan een feitvraag voor peuters, gespreksvragen voor schoolkinderen en een vraag of stelling voor tieners.
3. Voor oudere kinderen zijn nieuwe kleurplaten geplaatst over het Pinksterfeest (Handelingen 2:1-4 en Handelingen 2:14-36) en een Bijbelse kijktafel.
4. Is in voorgaande jaren het werk van de Heilige Geest belicht vanuit het Bijbelse beeld van wind, vuur en water, dit jaar ligt de nadruk op het feit van het Pinksterfeest. Al het materiaal van voorgaande jaren kun je vinden via de product-tag Pinksterfeest.

Moederdag

Via de product-tag 'Vader- en moederdag' kun je alles van voorgaande jaren hiervoor vinden. Dit jaar is nieuwe materiaal voor Moederdag gemaakt rond 3 Johannes vers 4: een gezinsmoment over blijde moeder, een kleurplaat voor jonge kinderen, een kleurplaat voor oudere kinderen, een Bijbelse kijktafel en leerondersteuning in de vorm van pictogrammen en gebaren.

De Tien Geboden

Aan de serie over de Tien Geboden voor oudere kinderen (6-14 jaar) is het negende gebod toegevoegd: een Bijbelrooster om een week lang over dit gebod te lezen, een Bijbelse kijktafel, een gezinsmoment (thuis) en objectles (school en kerk) bij Zondag 43 van de Catechismus, leerondersteuning om dit gebod uit het hoofd te leren (Exodus 20:16) en een kleurplaat (Psalm 51:17).
BijbelseKijktafelTienGebodenNegendeGebod
divider

Uitwisselen

De volgende nieuwsbrief verschijnt D.V. over vier weken. Voor jonge kinderen gaan we dan verder met de eerste christengemeente (Handelingen 2-8). Voor oudere kinderen wordt er achter de schermen gewerkt aan toerusting ten aanzien van de genderideologie. Heb je vragen naar bepaald materiaal daarbij? Stel ze gerust! Of heb je zelf misschien Bijbelmateriaal gemaakt dat ook voor andere ouders geschikt kan zijn? Stuur het door (info@bijbelsopvoeden.nl), zodat het beschikbaar kan worden gesteld. Ben je op zoek naar materiaal rond andere thema's? Laat het ons weten!
divider

Tenslotte

Vind je het ook zo fijn dat je in schoolvakanties meer tijd en rust hebt voor Bijbelonderwijs? Moeder Mirjam vertelde dat haar kinderen het liefst 's morgens vroeg al buitenspelen, maar dat zij ervoor gekozen heeft om de dag rustig te starten met een gezinsmoment rond de Bijbel. En dan kunnen ze na de koffie naar buiten als ze dat willen. Ze zei: 'We zijn in de opvoeding zo vaak gericht op de buitenkant, maar ik wil ze zo graag vormen aan de binnenkant'. Het sluit aan bij wat ik las in het boek 'De weg naar het kinderhart' van Tedd Tripp (leestip!): ‘Opvoeden is liefdevol leidinggeven aan het kinderhart. Het is het kinderhart wegwijs maken in de wegen van Gods wijsheid’.
divider

Bezoek ons op de website of op Instagram

website instagram