Bezoek onze website

Extra nieuwsbrief vanwege feestdagen

Speciaal voor de komende dagen een extra nieuwsbrief met concreet gezinsmateriaal om op de Goede Vrijdag en het Paasfeest mee bezig te zijn. Dit is een verkorte versie van de gebruikelijke nieuwsbrief. Je vindt deze keer alleen het nieuwe materiaal voor deze gedenkdagen. De overige informatie volgt via de maandelijkse nieuwsbrief die D.V. in de laatste week van april zal verschijnen.
divider
FotoGoedeVrijdagPasen

Goede Vrijdag en Paasfeest

Vanuit voorgaande jaren kun je via de tag 'Goede Vrijdag en Paasfeest' onder meer het volgende materiaal op de website vinden: een achtergrondartikel over het gedenken van deze feestdagen met kinderen, een Bijbelse kijktafel, een aantal gezinsmomenten en kleurplaten.
Het volgende nieuwe materiaal is deze week op de website geplaatst:
1. Een gezinsmoment (3-10 jaar) voor Goede Vrijdag: veilig achter het bloed. Je ontdekt met je kinderen dat er een regelrechte lijn loopt van het Pascha in het Oude Testament naar Goede Vrijdag in het Nieuwe Testament. Er is een prachtig gedicht over Pascha waarin een jongen centraal staat die bezorgd is of er wel bloed aan de posten van de deur is aangebracht. Het is heel mooi om dit gedicht om Goede Vrijdag met je kinderen te lezen en bespreken. Je vindt het opgenomen in dit gezinsmoment.
2. Een gezinsmoment voor Goede Vrijdag (4-12 jaar): het gescheurde voorhangsel. Als je in de Lijdensweken met je kinderen hebt stilgestaan bij de tabernakeldienst (zie vorige nieuwsbrief), is het mooi om nu na te denken over het voorhangsel tussen het heilige en het heilige der heilige dat van boven tot beneden scheurt als de Heere Jezus sterft. Daarbij kijk je ook even naar de Grote Verzoendag en ontdek je dat die te maken heeft met Goede Vrijdag.
3. Een gezinsmoment voor Paasfeest (4-12 jaar): verlost van het zondepak. Als Christen uit de Christenreis van Bunyan bij het kruis staat, raakt hij verlost van zijn zondepak dat zo in het geopende graf rolt. Deze beschrijving kan je helpen om de betekenis van Goede Vrijdag en Paasfeest aan je kinderen uit te leggen.

Tel tot 40: Van Paasfeest naar Hemelvaartsdag

Vanuit voorgaande jaren staat er materiaal op de website om de 50 dagen tussen Pasen en Pinksteren te tellen; net als de Israëlieten in de tijd van de Bijbel. Via de tag 'Van Pasen naar Pinksteren' kun je onder meer het volgende vinden: een artikel over de invulling van de tijd tussen Pasen en Pinksteren met je gezin, een gezinsmoment over de 50 dagen tussen Pasen en Pinksteren en een telkalender daarbij.
Het gezinsboek Wijzer... op weg naar het Pinksterfeest (6-14 jaar) behandelt ook de tijd tussen Pasen en Pinksteren. Daarbij kun je hier een vijftigdagenkalender voor deze periode downloaden.
Het nieuwe materiaal telt van Pasen naar Hemelvaartsdag: 40 dagen. Tel je mee?
1. Je vindt een Bijbelleesrooster voor de 40 dagen tussen Paasfeest en Hemelvaartsdag: voor elke week een stukje over het thema om voor te lezen en voor elke dag een bijpassend Bijbelgedeelte met een aantal vragen om te bespreken. Hierbij leer je meer over het getal 40 in de Bijbel.
2. Je vindt een telkalender van Paasfeest naar Hemelvaartsdag.
FotoWebsiteExtra
divider
Bezoek onze website